beats by dre cheap

neuocljive trgovine i kafane

"...Mozete zamisliti sliku osobe opasane peskirom kao redenikom sarca. Ja je ne vidim, nevjestu ljudske krvi, kako na okruglom razevom hljebu, iz kojeg so prsti kao raketni mlaz, potcikuje jureci ovozemaljski raj. Prepun blatnjavih makadama i krvavih haljina."


Miris sumpora se uvlaci u nosnice, nemoguce ga je izbaciti iz respiratornih organa. Cestice su zarobile  svaku poru. Danas bi Bog Maja trebao obznaniti kraj svega i svacega.

Island je jebeno divna zemlja. Smjestio sam lezaljku na pukotini europske i americke tektonske ploce. Ako se ploce pomjere za nekoliko centimetara, sto je standardna tolerancija, padam u pukotinu. Mislim da to uopste nije vazno, jer je Bog obznanio svrsetak svega i svacega. Tako, i ako mali tektonci ispod povrsine  urane, nece biti problema. Progutat ce ih magma koja ce taj dan napokon naci svrsishodni prolaz u zemljinoj kori.

Gajba pive, orosena sumpornim isparavanjima, lezi u maloj iskopini pored gejzira. Tuzna rumena islandjanka skace po fjordovima i prodaje zajebane koktele od domace rakije. Podsjetila me na dijete koje je po dalmatinskim plazama ispeklo zanat prodajuci buhtle, breskve i kriske lubenice.

Nekoliko metara dalje na magmasticnim stijenama lezao je covjek kojeg su dva dana prije kraja svega i svacega pustili iz sanatorija. Odbio je marihuanu, zelio je biti cist kada dodje trenutak koji je prije hiljadu godina nagovijestio neki Bog plemena Maja.

Kako se cekanje na svrsetak oduzilo, prihvatio je ponudu za joint i sumpornu pivu.

Island je divna zemlja neuocljivih trgovina i kafana.

apelujem, napustite objekat
http://paranoidandroid.blogger.ba
18/12/2009 18:23