beats by dre cheap

segmenti

"... na prstima u noći bez meseca
hodaj
sa dahom u ušima i srcem u petama
kao žena na štiklama, take the walk on the wild side
i strojevim korakom na granici ukusa
hoooodaj ..."Definišimo društveni sistem domovine kao sistem u kojem je jedina konstanta smanjivanje dobne granice osoba koje se nakon određenog vremena sreću na dženazama, sahranama, sprovodima i ukopima (redoslijed nevažan) zajedničkih poznanika.

Nekoliko puta sam se uvjerio u pozitivnu, gotovo idiličnu stranu odlaska  umrlih na neko bolje mjesto. U određenom trenutku lica svih prisutnih postaju nevjerovatno pozitivna i opuštena. Gotovo vidljivo, sa kože se polako povlače otisci briga, zlobe, straha, egoizma, mržnje ...

 

Prošlo je nekoliko mjeseci otkad sam zadnji put ležao na podu i buljio u čudesni svijet insekata koji se skupljaju pored bandere sa sijalicom. Dvije godine su prošle otkad sam zadnji put vidio njega. Okupio se čitav gradić kako bi na posljednji počinak ispratio jebeno prerano umrlog sugrađanina, druga i prijatelja.

Ne pije žestoka pića. Jednog ranog prijepodneva smo slučajno u kafani Kamernog teatra popili po 12 duplih travarica . Konobara koji je bio u službi gosta, na bolje mjesto smo ispratili u prethodnom odlomku.

Posljednji put sam ga vidio prekjučer, lažem, prije par sati na raskrsnici. Ne znam koga sam slagao. Nekako, najlakše je sebe.

 

To je taj sistem koji se poklapa i koji nas poklapa. A vrijeme gotovo vidljivo teče.

 

Jebi me, ali nekad se bas puno bojim da ću kasno shvatiti koliko mi znače fluorescentno zelena dukserica  i ljubičaste šare na njenoj pidžami koju baš i ne voli.

 

apelujem, napustite objekat
http://paranoidandroid.blogger.ba
12/06/2010 22:19